2007

Van familie hadden we bloembollen gekregen. Ook kochten bloeiende bollen en alles werd in de grond gezet. Zo zag het er toch een beetje gezelliger uit. Het laatste deel van de schuur werd geschilderd. Omdat Rocky het in de weg lopen tot een kunst had verheven, moesten we barricades opwerpen om te voorkomen dat de hond tegen de pas geschilderde schuur ging liggen. Er werden een appelboom, sering en wat aalbessenstruiken geplant.

Daarna gingen we het gras inzaaien. Helaas werd het die maand de droogste maand sinds tijden, dus sproeien en opnieuw zaaien bracht niet het gewenste resultaat.

Toen de temperatuur wat hoger werd, begonnen we te schilderen. Marischka begon met de deurtjes en Dave nam een gedeelte van de roef onder handen.

Daarnaast gingen de voorbereidingen van ‘de reis naar Haarlem’ door. De DAF moest voorzien worden van nieuwe filters. Ook was er koelwaterlekkage gesignaleerd bij de Perkins. De radiatoraansluiting moest vervangen worden en dat was nogal een klusje. De Perkins werd ook voorzien van nieuwe filters. De hydrofoor was het jaar ervoor al onder handen genomen door Esdert.

Na de vakantie begon de dagelijkse kost weer. Doordeweeks voor de baas aan het werk en in het weekend klussen aan boord. Dave wist de roef voor een groot deel in de lak te zetten en Maris heeft de kap van het Engels stuurwerk kaal gemaakt en opnieuw in de lak gezet. Daarnaast werden gelijk de deurtjes mee gelakt. Ook de zijkant van de luiken werden geschuurd en in de menie gezet. De tweede traptrede werd op het potdeksel gemonteerd.

Het gras was toch leuk gegroeid en behalve maaien werd er aan de tuin niet echt veel meer gedaan. Wel werd de appelboom onder handen genomen.

Er werd regelmatig gezeild op het sk├╗tsje van Bouke en Maris moest hard leren voor haar examens voor hartfunctielaborant.

Wat te doen met de vuilwaterafvoer? De gemeente Groningen heeft de eis gekregen dat iedereen in 2009 aangesloten moet zijn op het riool. Maar dat wordt lastig met een varend schip en dus worstelen we met de vraag hoe we dit gaan oplossen met het krappe budget van de gemeente. Vreemd dat alleen het toiletwater een issue schijnt te zijn, terwijl juist wasmiddelen milieuschade toebrengen. We willen dan ook met al ons afvalwater op het riool, naast dat we milieuvriendelijke middelen gebruiken.