2006

In de winter hebben we voornamelijk geschuurd en geschilderd in het achter-onder. Dat is een ruimte achterin het schip met twee kooien en betimmerd met schrootjes. De kleur beviel niet helemaal en dus geschuurd, gegrond, weer geschuurd en vervolgens in de gewenste kleur geschilderd.

Daarna was de steiger aan de beurt. Dat is een ongezellig stuk beton van 6 x 12 meter. Praktisch, maar daar houdt het dan ook wel mee op. Vriendin Marischka had wel oplossingen. Met buurvrouw Astrid uit Haarlem had zij al allerlei plantenpotten verzameld. Terwijl Dave zich een breuk boorde en hakte in een poging een traptrede uit de steiger te bikken, was Marischka mooi bezig met het planten van allerlei vrolijke bloemetjes.

Daarna kregen de blokken een verfrissingsoperatie. Volkomen verweerd waren ze, maar na poetsen, prutsen, zuren en lakken leken de blokken (en wanden) weer nieuw! De koekoek werd echter een (gedeeltelijk) mislukt project. Door de behandeling was’ie nu wel waterdicht, maar helaas wilde de lak niet goed vloeien en deze zal dus volgend jaar nog eens over moeten.

In de zomer besloten we onze energie te steken in de tuin. De bomen en struiken aan de stoepkant waren verwaarloosd en gedeeltelijk dood. Ook de schuur moest nodig een schilderbeurt hebben. Met vereende krachten snoeiden we de takken en bosschages. Daarna kwam het serieuze werk door een aantal bomen om te zagen. Verbazend hoeveel (ex) kerstbomen er waren geplant! Het verwijderen van de wortel was een uitdaging op zich. De auto ervoor bleek niet de goede oplossing. Uitgraven en weghakken was een betere optie.

Gelukkig was er tussendoor ook tijd op te genieten . Met familie werd er gebarbecued en gezwommen.

Tot aan november was de planning aan en in de tuin te werken. De schuur werd geschilderd en Dave maakte een stevige trap om onder de steiger te komen. Met (over)buurman Pieter trokken we het bijbootje onder de steiger op een nieuw gemaakte vlonder. Halverwege september hadden we door dat de planning van november geen reële verwachting was. Hier ging veel meer werk inzitten.

De grond was inmiddels omgespit en de wortels waren verwijderd. Toch kwamen (en komen!) er nog steeds stekken van de bramenstruiken omhoog.

Er werd een hekje geplaatst en Dave ging een paadje maken. Hij kon zich heerlijk uitleven met de stenen en een rubber hamer. Hierna was er tijd voor de officiële opening!